Korona-info, oppdateres fortløpende

Korona-informasjon fra Bergens Indremisjon, oppdateres fortløpende:

25.09.21: Alle restriksjoner for arrangementer oppheves i dag kl.16.00. Og det er ikke lenger krav om én meter avstand. Det betyr at vi kan fylle møtesalen. Og det er heller ikke krav om registrering av deltakere. 
————————–

07.09.21: F.o.m. 29. august minsket vi avstanden mellom stolene til en meter. Og fra og med i dag er det åpnet for allsang på møter og gudstjenester. Dette er i samsvar med praksis i andre menigheter.
——————-

25.08.21: Fredagsklubben 27.8 er avlyst pga. utbredt smitte ved mange grunnskoler.
———————————

12.08.21: Fra og med i dag har Bergen kommune innført skjerpede smittevertiltak. Det som berører oss er påbudet om bruk av munnbind når man ikke kan holde en meters avstand til andre. I møtesalen har vi fortsatt to meter mellom stolene, slik at der er avstandskravet ivaretatt. Så dette er det som gjelder nå:

 • Bruk munnbind når du ikke kan holde en meters avstand til andre, f.eks. på vei inn og ut av lokalet.
 • Unngå mingling innendørs før og etter gudstjenesten. Gå rett inn og ut. Det er tryggere å samles utendørs for å prate.
 • Ellers gjelder de vanlige reglene: Ha god håndhygiene, hold deg hjemme om du er syk og test deg dersom du får symptomer.

Vi må fortsatt registrere alle deltakere, så det er fint om dere melder dere på til kontoret (før fredag kl. 14.00), eller via app meet316. Se info om meet316 her.
———————————–

06.08.21: Fra og med 1. august har vi gudstjenester søndager kl. 11.00. Søndagsskolen starter tidligst 29. august. Siden det er stor smitte i Bergen for tiden prøver vi fortsatt å ha 2 meters avstand i møtesalen. Og vi må fortsatt registrere alle oppmøtte. Så meld deg på via Meet316 eller ta kontakt med kontoret.
—————————

18.05.21: Fra og med 23. mai har vi igjen egne barnegudstjenster kl. 10.00. Og så blir det gudstjenste kl. 11.30 for resten av forsamlingen. Påmelding til begge gudstjenester via meet316 eller kontakt kontoret.
Leir for 1.-4. klasse 29. mai er avlyst.
———————-

20.04.21: Bergen kommune har fra og med i dag innført nye koronatiltak spesielt rettet mot barn og unge under 20 år. Av den grunn har Bergens Indremisjon besluttet å avlyse arrangementer for denne aldersgruppen. Vi beklager dette så mye, men vi ønsker heller ikke å bidra med smittespredning.

 • Barnegudstjenestene blir avlyst tre søndager fremover. 16. mai er det ikke gudstjeneste, så vi håper å starte opp igjen dette tilbudet 23. mai (pinsedag).
 • Dagsleiren 8. mai for 5.-7. klasse er avlyst.
 • YA er avlyst, iallfall ut april. Det kan bli digitale arrangement. Følg med på sosiale medier.
Gudstjenester søndag kl. 11.00 fortsetter, det samme gjelder UV Betlehem på lørdagskvelder.
—————–
 

14.04.21: Fra og med fredag 16. april er det igjen åpnet for møter og gudstjenester med inntil 100 deltakere når man har fast tilviste plasser. For å holde avstandskravet har vi i Betlehem satt en øvre grense på 50 deltakere + arrangører.
Vi har også skjerpet smitteverntiltakene:

Forsterkede smitteverntiltak
I et møte mellom deler av styret og de ansatte 23. mars ble våre smitteverntiltak gjennomgått. I forkant hadde styreleder og daglig leder vært i møte med Bergen kommune om smitteverntiltak i menigheter. Og vi ser at smittevernet i Betlehem bør bli bedre på noen punkter. I møtet den 23. mars kom vi fram til følgende

 • Alle skal bruke munnbind på vei inn og ut av lokalet. (Gjelder ikke barn). 
 • Man setter seg på tilvist plass, og holder seg på sin plass under hele gudstjenesten.  (Det er lov å gå på toalettet). Vaktmestrene tilviser plass. 
 • Man går rett ut når gudstjenesten er slutt. Ikke stans for å prate inne i salen eller i gangen.
 • Vi setter et tak på 50 deltakere, og har et stoloppsett med 2 meters mellomrom. På barnegudstjenester kan stoler settes sammen slik at familier sitter samlet.
Disse tiltakene kommer i tillegg til det som ellers gjelder i samfunnet. 
———————-

09.04.21: Fredagsklubben 16. april er avlyst.
———————–

08.04.21: Årsmøtet er utsatt til 10. juni.
Bibeltimene 15. og 29. april er avlyst.
————————

24.03.21: Etter at regjeringen i går kom med strenge smitteverntiltak har vi måttet endre programmet for påsken og første uken etter påske. Vi følger anbefalingene og avlyser alle arrangement i Betlehem fram til 12. april. Men vi planlegger å ha digitale gudstjenester palmesøndag, langfredag, 1. påskedag og 11. april. Følg med på nettsiden, Facebook og Instagram!

UV-møter, YA-møter og YA-dagsleir er avlyst, men det kan komme digitale alternativer. Følg med!
Sangkveld 25. mars og formiddagstreff 8. april er avlyst.
 
Bønnemøter på nett fortsetter som før hver mandag, med unntak av 5. april.
———————–
 

20.03.21: Etter «hastemøte» med smittevernoverlege og medisinsk fagsjef i Bergen i dag, har vi sett oss nødt til å avlyse morgendagens planlagte barnegudstjeneste. Gudstjenesten kl.11:30 blir det ikke mulighet til å delta fysisk på, men blir sendt digitalt fra kl.11. 

Merk at gudstjenestestart på stream’en blir kl.11! 
Link til stream blir publisert på nettsidene våre, www.betlehem.no og på Facebook-siden vår, https://m.facebook.com/#!/profile.php?id=117990098215401&ref=content_filter
Du kan også finne oss på YouTube, https://m.youtube.com/channel/UCwEBcEGwgkLcZ9D73tvcPOA.  
 
YA sitt planlagte arrangement i kveld er også avlyst. Egen informasjon er sendt til alle påmeldte.
 
Den videre aktiviteten i Betlehem vil det bli nærmere informert om i første halvdel av kommende uke.
———————–

18.03.21: Fredagsklubben 19. mars er avlyst.
Barneleirene i april er avlyst, men det blir dagsleirer i Betlehem i løpet av mai.

 • Lørdag 8. mai for 5.-7. klasse.
 • Lørdag 29. mai for 1.-4. klasse.

———————–

25.02.21: Det er nå åpnet for 100 deltakere på offentlige arrangement. Det betyr at vi igjen kan samles fysisk til gudstjenester og møter i Betlehem. Pga. av avstandsregler har vi satt et tak på 65 deltakere.
Søndag 28. blir det gudstjeneste kl. 11.00, og 7. mars har vi planlagt barnegudstjeneste kl. 10.00 og hovedgudstjeneste kl. 11.30. Alle deltakere må fortsatt registreres. Bruk meet316 for å reservere plass på gudstjenester, evt. kontakt kontoret i Betlehem i åpningstiden.
Det blir fortsatt strømming av hovedgudstjenesten. 
Formiddagstreffet starter igjen 4. mars kl. 11.00. Der blir det registrering ved ankomst.
YA og UV vil også ha fysiske møter. Følg med på deres Facebook-sider.
——————-
12.02.21: Høyt tiltaksnivå i Bergen er forlenget til 22. februar. Derfor blir det dessverre ingen fysiske møter eller gudstjenester i Betlehem i uke 7. 
——————- 

05.02.21: Infomøte for nye medlemmer 18. februar er utsatt på ubestemt tid. Påskesang med divisi 20. mars er avlyst.
——————-

30.01.21: Regjeringen har videreført nasjonale smitteverntiltak til midten av februar. Det betyr at det blir kun digitale gudstjenester t.o.m. 14 februar. Og barnegudstjenestene starter tidligst 21. februar.
——————————

26.01.21: Også kommende helg blir det kun digitale gudstjenester og møter. Det blir dessverre ikke barnegudstjenste. YA sender livestream 29. januar og 5. februar.
————–

21.01.21: Formiddagstreff torsdag 4. februar er avlyst.
————————

19.01.21: I går annonserte regjeringen at mange av restriksjonene som ble innført 4. januar videreføres inntil videre. Det betyr at vi i Betlehem kun vil ha digitale gudstjenester så lenge disse restriksjonene varer. Barnegudstjenestene utgår inntil videre, og gudstjenesten kl. 11 vil bli streamet. Det blir dessverre ikke åpnet for deltakere.
—————

12.01.21: Bibeltimer på torsdager er avlyst fram til påske. Medlemsmøtet 21. januar utsettes. Ny dato kommer senere.
—————

05.01.21: Regjeringen innførte søndag strenge restriksjoner for de kommende to uker. Dette får konsekvenser for oss i Bergens Indremisjon. Det blir derfor ingen fysiske samlinger i Betlehem i denne perioden.

 • Gudstjenestene 10. og 17. januar sendes på nett. Det blir ikke åpnet for deltakere i salen.
 • YA sender livestream 8. og 15. januar.
 • UV Betlehem har ikke møte 9. januar, men vurderer å ha digitalt møte 16. januar.
 • Fredagsklubben har utsatt sin skøytedag fra 8. til 22. januar.
 • Bønnemøter på nett starter 11. januar og fortsetter hver mandag framover.
 • Det er ikke planlagt torsdagsmøter disse to ukene.

————————–

16.12.20: Det blir ikke fysisk gudstjeneste i Betlehem på julaften. Gudstjenesten blir tatt opp på forhånd, og vil være tilgjengelig på nett julaften kl. 15.
———————–

11.12.20: Det er nå lov med 50 deltakere på gudstjenester og møter i Betlehem. Alle deltakere må fortsatt registreres. Bruk meet316 for å reservere plass, evt. kontakt kontoret i Betlehem i åpningstiden.
Det blir fortsatt streaming av gudstjenestene, også i julen.
———————–

24.11.20: Frem til 7. desember er det lov med maks. 20 deltakere på samlinger i Betlehem. Det blir gudstjeneste søndag 29. november, og UV Betlehem vil ha fysiske møter på lørdager. Begge deler blir streamet. YA, Bibalo og Fredagsklubben er avlyst. «Vi synger julen» utgår også.
—————————

20.11.20: Noen opplever at de ikke finner kommende gudstjenester i meet316. Da kan følgende oppskrift brukes:
– Åpne appen.
– Velg innstillinger (hjulet nederst på bildet).
– Velg «Ja, oppdater meg om endringer underveis» og trykk Lagre.

—————–

12.11.20: Kjære medlem i Bergens Indremisjon,

Her er en oppdatering på arrangementene i Betlehem den nærmeste tiden. Koronasituasjonen gjør at anbefalinger og restriksjoner stadig endrer seg. Vi legger ut oppdatert informasjon om våre arrangementer på våre nettsider og formidler dette i sosiale medier.

Styret har besluttet å fortsette med gudstjenester på søndagene fremover. I henhold til gjeldende smittevernregler kan vi ha inntil 20 deltakere dersom vi har fast sitteplass. Det vi si at vi blir anvist sitteplass ved ankomst og at vi holder oss på plassen vi får tildelt under hele arrangementet.

Styret vurderer smittesituasjonen og restriksjonene slik at søndagsskole og Bibalo må avlyses i de to neste ukene. Styret vil ta en ny vurdering når smittevernsreglene endrer seg. Ellers er YA avlyst og UV gjennomfører sitt møte via internett de to neste lørdagene.

Samtidig vil styret understreke at tjeneste og deltakelse på gudstjenesten er frivillig. Styret har forståelse for at personer ikke ønsker å delta eller ha tjeneste i den situasjonen vi nå opplever.

Påmelding til gudstjenesten skjer via appen meet316 eller ta kontakt med kontoret i kontortiden innen fredag kl 14.

Vi hilser med Salme 46,2 «Gud er vår tilflukt og vår styrke, en hjelp i nød og alltid nær«.

Med vennlig hilsen
Styret i Bergens Indremisjon

————————-

10.11.20: Bibeltimene 12. og 19. november er avlyst. Bibalo, Fredagsklubben og YA denne uken er også avlyst.
————————-

6.11.20: Etter nye, lokale retningslinjer kan vi ikke samle mer enn 20 deltakerer på våre gudstjenester, t.o.m. 23.november 2020. Det gir begrensninger for all vår aktivitet.

 • Følg oppdatert informasjon for YA og UV på deres Facebook-sider.
 • Det blir ikke søndagsskole på gudstjenestene.
 • Gudstjenestene streames.
  Link til streamingen legges ut på nettsidene våre, under nyhetssaken «Velkommen til gudstjeneste», og på Facebook. Du kan også søke oss opp på YouTube, der heter vi «Bergens Indremisjon».
 • Det er kun forhåndspåmelding til gudstjenestene som gjelder, og vi ønsker fortsatt at flest mulig av deltakerne reserverer plass på gudstjeneste i app’en «meet316».
  Dersom 20 stk har reservert i app’en før du får reservert, vil du få beskjed om at det er fullt på gudstjenesten.
  Har du ikke mulighet til å bruke app’en ber vi deg kontakte kontoret for forhåndspåmelding.
  Dette gjøres i kontortid, tirsdag, onsdag eller fredag kl.9-15, på tlf. 474 59 556 / 55 54 13 30 eller på e-post (innen fredag kl.15) post@betlehem.no.
 • Når du ankommer gudstjeneste og har registrert deg, og spritet hendene, ber vi deg vente til du får tildelt fast sitteplass i hovedsalen. Etter gudstjenesteslutt bes alle deltakere om å forlate Betlehem så snart som mulig etter at du har forlatt din faste sitteplass.
 • På grunn av smittefare blir det ikke tilbudt forbønn i slutten av gudstjenesten. Dersom noen ønsker forbønn/samtale kan de ta kontakt på tlf.55 54 13 30 / epost post@betlehem.no. Så vil det bli formidlet kontakt til noen i forbønnsteamet.
———————
 

5.11.20: Etter nye nasjonale retningslinjer kan vi ikke samle mer enn 50 deltakere på våre gudstjenester fremover.

Det blir ikke søndagsskole.
Gudstjenesten streames. Link til streaming legges ut på nettsidene våre, og på Facebook.
 
Vi ønsker fortsatt at flest mulig av deltakerne reserverer plass på gudstjeneste i app’en «meet316».
Dersom du ikke har mulighet til dette ber vi deg kontakte kontoret for forhåndspåmelding.
Dette må gjøres i kontortid, tirsdag, onsdag og fredag kl.9-15,
på tlf. 474 59 556 / 55 54 13 30 eller på e-post (innen fredag kl.15): post@betlehem.no.
 
————————–
 

4.11.20: Styret har nå åpnet for flere enn 50 på gudstjeneste. Det forutsetter at folk blir værende på sin tilviste plass under hele gudstjenesten. Det blir ikke nattverd i november. 

Reserver plass på forhånd vha. av app’en meet316. Les mer om den i egen sak her på nettsiden. De som ikke mulighet for å bruke den blir notert på liste ved ankomst.

Alle gudstjenester i resten av semesteret blir streamet.

————————–

02.11.20: En deltaker ved UV sin leir forrige helg, og ved gudstjenesten søndag 25. oktober, har i løpet av denne uken testet positivt på covid-19. Alle nærkontakter har blitt kontaktet, og er nå i karantene. Smittevei er også kjent, og smittesporing er avsluttet fra Bergen kommune sin side. 

Dersom du var på gudstjenesten 25. oktober, ber vi deg være ekstra oppmerksom på symptomer de neste par dagene. Dersom du har symptomer ber vi om at du tester deg. Ellers kan du forholde deg som normalt og følge myndighetenes retningslinjer.

———–

29.10.20: Bergen kommune har kommet med nye koronatiltak for kommunen. Det får også konsekvenser for Bergens Indremisjon.

 • Inntil videre har styret bestemt at vi har setter tak på antall deltagere på våre gudstjenester.
  Taket blir satt til 50 deltagere. 
  Alle som ønsker å delta på gudstjeneste må forhåndspåmelde seg, enten ved å reservere plass via app’en meet316, eller ved å kontakte kontoret på post@betlehem.no, eller telefon 55 54 13 30 / 474 59 556 i kontortid (9-15 tirsdag, onsdag og fredag).
 • Alle gudstjenester blir streamet.
  Du finner streamingen ved å søke opp Bergens Indremisjon på YouTube, eller ved å klikke her.
 • YA er inntil ny informasjon kommer avlyst. Følg med på YA sine fecabook- og instagramsider for løpende oppdatering.
 • Fredagsklubben i november er avlyst. 
 • Det blir ikke søndagsskole i november måned. 

———–

16.06.20: Det er nå åpnet for å samles 200 til gudstjenester. Det er fortsatt krav om én meter avstand og registrering av oppmøtte. Vi fortsetter også med direktesending av gudstjenestene i Betlehem ut juni. 

Bønnemøter på nett fortsetter i sommer, og de er mandager kl 20:30. Klikkelenke for å delta: Lenke til bønnemøte Betlehem. Les mer på egen sak om bønnemøter.   

————            

29.05.20: Påmelding til gudstjenester: Send epost til post@betlehem.no eller ring 474 59 556 i kontortida.

20.05.20: UV er begynt igjen med møter i Betlehem lørdagskveldene. YA har sin første samling 29. mai, og det blir utendørs. Bibeltimen torsdag 4. juni er avlyst.

15.05.20: F.o.m. 7. juni blir blir det direktesendte gudstjenester fra Betlehem. Da vil det også være mulig for inntil 50 personer å være til stede i salen. Det vil bli påmelding til disse gudstjenstene.

07.05.20: ImF og ImF-UNG har utarbeidet en smittvernveileder som er tilgjenglig på https://imf-ung.no/smittevern-rad-fra-imf-og-imf-ung/.

30.04.20: Tidspunkt og plattform for bønnemøte på nett er endret. Se egen sak om det.

28.04.20: Alle fysiske arrangement i mai er avlyst. Men vi prøver å få til streaming av gudstjenester f.o.m 24. mai. UV og YA har også møter på nett.

24.04.20: Konsert med Sveinung Hølmebakk 24. mai er avlyst. 

21.04.20: Formiddagstreffene resten av våren er avlyst.

17.04.20: Alle møter og gudstjenester ut april er avlyst.

15.04.20: Les hilsen fra eldstrådet her.
                  Konfirmasjonsgudstjeneste er flyttet til 13. september.

08.04.20: Kvinnefest på Bildøy 29. april er avlyst.

07.04.20: Fredagsklubben 17. april og 15. mai er avlyst.

01.04.20: Tips til gudstjenester, andakter, barnesamlinger osv. via internett:

26.03.20: Påskekonsert søndag 19. april er avlyst.

25.03.20: All aktivitet t.o.m. 13. april er avlyst. Årsmøtet 23. april er utsatt, foreløpig til 4. juni.

20.03.20: Alle arrangementer i uke 13 (23. – 29. mars) er avlyst.

18.03.20: Mini-konferanse 17.-18. april er avlyst.

17.03.20: Kontoret er stengt for besøk. De fleste ansatte jobber på hjemmekontor. Send epost eller ring. Se kontaktinfo for ansatte her.

16.03.20: YA påskeleir er avlyst.

13.03.20: «Påskesang» 28. mars er avlyst.

12.03.20 Styret i Bergens Indremisjon sendte denne informasjonen til medlemmene i dag:

I de siste dagene har myndighetene gitt nye restriksjoner og anbefalinger for å begrense smittespredningen av korona-viruset. Bergens Indremisjon er klar over reglene og følger nøye med på restriksjoner og anbefalinger som blir gitt. Bergens Indremisjon ønsker å være med på dugnaden om å begrense smittespredningen.

Informasjon om korona-viruset finner du på www.fhi.no, www.bergen.kommune.no og www.helsenorge.no. I tillegg har Salem informasjon til sine medlemmer som kan være verd å se på, https://salem.no/2020/03/11/korona-info/.

Arrangementer i Betlehem

Når vi har vurdert våre arrangementer har vi sett hen til de anbefalinger og restriksjoner som myndighetene har gitt. Vi er i gang med å utarbeide en risikovurdering, spesielt med hensyn på gudstjenesten på søndager. I tillegg har vi hatt dialog med andre menigheter i Bergen, og blant annet fått råd fra smittevernoverlege Fredrik Grøvan på Haraldsplass.

Vi har besluttet å avlyse samtlige arrangement i uke 11 og 12. Det dreier seg om: 

* torsdagsmøte 12.mars og 19.mars.

* gudstjenesten på de to neste søndagene, 15. mars og 22. mars. 

* YA de to kommende fredagene, 13.mars og 20.mars.

* Unge Voksne de to kommende lørdagene, 14. mars og 21.mars. 

* Bibalo torsdag 19.mars. 

* Bønnemøte mandag 16.mars 

* 1. – 4. klasseleiren (27.-29.mars) og 5. – 7. klasseleiren (20.-22.mars). 

* Unge Voksne utsetter ogå sitt årsmøte (skulle vært i dag, 12.mars). 

Generelle tiltak

Vi har innført følgende generelle tiltak inntil videre:

· Vi har forsterket renholdet

· Vi har satt opp informasjon om koronaviruset i Betlehem og oppfordrer alle til å følge Folkehelseinstituttets anbefalinger knyttet til håndhygiene og hosteetikette.

· Vi vil oppfordre alle til å holde 1 meters avstand i tråd med restriksjonsråd fra Bergen Kommune.

· Vi vil gjøre håndsprit tilgjengelig, i den grad det er mulig å få tak i. Vi vil oppfordre medlemmer som har mulighet om å ta med egen håndsprit.

· Vi oppfordrer medlemmene til å unngå håndhilsing og klemming.

Mange av talene blir lagt ut som podcast på våre hjemmesider, www.betlehem.no. Der kan du høre talene (om igjen).

Oppdatert informasjon om arrangementer og ev. nye tiltak for å redusere risikoen for smitte vil bli lagt ut på våre hjemmesider.