Boktips fra Bergen Kristne Bokhandel

av

Nadja Elisabeth Brennsæter, daglig leder BKB

Kategori

Boktips fra BKB

Publisert

20.4.2023

Sist oppdatert

20.4.2023 10:11

17 grunner til at jeg er kristen

I denne boken forklarer Rune Tobiassen noen av grunnene til at han har valgt å tro. Han bruker trosforsvar i samspill med erfaringer og opplevelser, og ønsker å vise at troen kan ha mange bein å stå på. Målet er å få deg til å tenke over dine egne grunner, og bli frimodig når du snakker med andre. Kanskje du oppdager noen nye grunner også? Denne boken passer både til den som tror og den som bare er nysgjerrig på hvordan det er mulig å tro.

Den store familiebønneboka

Den store familiebønneboka er en ressurs for familier og alle som ønsker å komme djupere inn i bønnens verden.

Alle mennesker, både små og store, har en medfødt trang til å be. Det er noe vi gjør fordi vi er levende mennesker. Mange møter bønn i hjemmet i form av bordbønner og godnattbønner, men vi trenger å lære flere av disse faste bønnene.

Hjemmet er en plass for bønn og takksigelse. Bønn fyller hjemmet med fred og trygg ro. Selv det fattigste hjem føles som ei lun borg når familien ber, for da bor kjærligheten og ømheten der, sammen med lengselen etter å lære Gud enda bedre å kjenne.

«Lær oss å be!» sa disiplene til Jesus. Bønnene fra kristne mennesker i nåtid og fortid kan lære oss mye om bønn. I denne boka finner du mange bønner fra farne tider. Når vi ber disse bønnene, går vi inn i den store flokken av bedende mennesker som bærer Gud i sitt hjerte. Når vi ber, blir vi alltid båret av Gud. Når vi bruker den rike bønnearven fra både Bibelen og kirkens historie, utforsker vi dypene i Gud og i oss selv. Omtanken for verdenen blir utvida. Horisonten blir større. Vi oppdager nye sammenhenger. Vi forstår at vi ikke er alene.

Den store familiebønneboka viser oss at mange har gått disse bønneveiene før oss. Bønner i de samme svingene av følelser. Bønner fra samme motbakkene på livets vei. Det har gått nedoverbakke, og oppoverbakke. Vi kviler på en bønnestein i hjemmet. Familiebønn er en pust i brattbakken som ånder fred.

Noen av bønnene er på bokmål, andre på nynorsk. Vær velsigna!

Alt ble nytt!

Gripende livshistorier om rus, kriminalitet, angst og elendighet, men også om tro, håp og kjærlighet! Vakkert illustrert bok i fargetrykk.

Evangeliesenteret er ikke grunnlagt på en mastergrad, men på to mennesker, Lise og Ludvig Karlsen, som i sin dypeste fortvilelse fikk en ny mulighet og et nytt liv. I de 40 årene som har gått siden da har Evangeliesenteret vært en viktig ressurs for mennesker og samfunn. Det som begynte med to, er blitt til tusenvis av historier om forvandlede liv.

Nåde, barmhjertighet og Guds kjærlighet er kilden til forvandling. I denne boka presenteres noen av disse ærlige, innsiktsgivende og gripende historiene - som i seg selv er bevis på at ingenting er umulig for Gud.

Som grunnlegger av stiftelsen Evangeliesenteret, er Lise Karlsen hundre prosent overbevist om at det ikke finnes ett eneste menneske som er for håpløst for Gud. Selv etter 40 år i tjeneste, står hun for at mottoet deres gjelder for absolutt alle: Ennå er det håp!

Les også