Boktips i august fra Bergen Kristne Bokhandel

av

Nadja Elisabeth Brennsæter, daglig leder BKB

Kategori

Boktips fra BKB

Publisert

3.8.2023

Sist oppdatert

9.8.2023 9:33

Vårt boktips i august er en andaktsbok av Johannes Kleppa, en diktsamling av Halldis Reigstad og en gjennomgang av Salmene i Bibelen av C. S. Lewis.

Kor fager du er

Johannes Kleppa har skrevet 30 andakter ut ifra Salomos Høysang. Han viser for oss hvordan bildene i Høysangen forteller oss om forholdet mellom Kristus og menigheten. Salomos Høysang kan være en vanskelig bok å helt forstå hvordan man skal lese, men her legger Johannes bibelteksten ut på en meget oppbyggelig og forståelig måte. Denne andaktsboken kan åpne øynene våre for hvor stort det er å få være Kristi brud.

Hold ut mitt barn

Ny diktsamling fra Haldis Reigstad! Her kan vi lese over 80 nyskrevne dikt, med en kort betraktning i tilknytning til hvert dikt. Slik får vi innsikt i noen av Haldis sine tanker bak diktet, eller bibelversene som inspirerte diktet. På denne måten kommer vi enda nærmere dikteren og får nye perspektiver på diktene vi leser. Haldis sine dikt er oppbyggelige og vakre.

Om salmene

I anledning at det i år er 125 år siden C. S. Lewis ble født, oversetter Lunde forlag flere av bøkene hans som ikke tidligere er utgitt på norsk. En av disse er perlen «Om salmene», der C. S. Lewis går gjennom ulike kategorier av Salmene i Bibelen. Her kan du blant annet lese om lovprisning, naturen og døden i Salmenes bok. C. S. Lewis åpner opp den hebraiske poesien for oss, og denne boken vil hjelpe deg til å få en rikere forståelse av Salmene, som igjen kan gi et rikere bønneliv.

Les også