Felleskristen konferanse i Betlehem 16.mars

av

Kristian Bønes Yndestad

Kategori

Nyheter

Publisert

1.2.2024

Sist oppdatert

1.2.2024 13:54

Lørdag 16.mars arrangeres et dagseminar for det felleskristne arrangementet «Disippel 2024 – disippelskap i en kjønnsforvirret tid» i Betlehem. Calvin Robinson, Olof Eidsinger, Øivind Benestad og Dag Martin Østevold er blant foredragsholderne.
På seminaret vil ulike aspekter ved kristen etterfølgelse i vår tid knyttet til kjønn og seksualitet stå på agendaen.

De som står bak dette arrangementet er foruten Bergens Indremisjon også Salem, Kristent fellesskap, Nordisk-katolsk kirke, Laget, Mor Far Barn, FBB For Bibel og bekjennelse og DELK Bergen.

Programmet
Først ut vil Dag Martin Østevold holde foredrag om ekteskapet mellom mann og kvinne, og hvorfor det ut fra bibelen er så grunnleggende viktig.
Videre vil Calvin Robinson snakke prinsipielt og erfaringsbasert om «Culture war.» Olof Edsinger vil ta oss med i å drøfte utfordringer, løsninger og visjoner i menighetens møte med radikal kjønnsideologi. Personlige erfaringer og skildringer vil bli servert fra Nora (Noah) Tobiassen, som levde fem år som trans. Rolf Kjøde tar for seg Skeivt Kristent Nettverks teologi, og hvor den leder hen. Øivind Benestad tar for seg Regjeringens handlingsplan for seksuelt mangfold, og stiller spørsmålet om hensikten her er en slags konverteringsterapi for menighetene. Miriam Jørgensen snakker om skeiv teori i skolen, og revolusjonen av barnesinnet. Helt til slutt vil dagsseminaret avsluttes ved en panelsamtale ledet av Ottar Myrseth.
Det blir servering ute i foajeen mellom foredragene.

-I 1.Kor 16, 31-14 kan vi lese om at korintermenigheten skulle være våkne for egne slagsider, avgudsdyrkelse og ulike feilpraksiser. Denne våkenheten skulle videre rettes inn mot standhaftig tro. De skulle være modige og sterke overfor enhver utfordring, ta oppgjør med dem, og tjene hverandre med de nådegaver de hadde fått. Alt dette skulle gjøres i kjærlighet. Dette er ikke bare et kall til menigheten i Korint den gang. Vi må òg i dag være våkne. Vi må òg stå fast i troen. Vi må òg være modige og sterke. Og alt vi gjør, må skje i kjærlighet, fremholder Kristian Yndestad.

Her står vi sammen med andre i Bergen for å rette søkelyset på hvordan disippelskap kan få sitt uttrykk på disse områdene.

Påmelding
Dagsseminaret har påmeldingsavgift, med summene 250,- for studenter og under 25 år, mens en vanlig billett koster 450,-.

For ytterligere informasjon, se facebook-arrangementet vårt. Der vil du også kunne finne lenke til påmelding i Checkin.

 

Les også