Jubileumsfeiring i Betlehem helgen 25.-26. november

av

Signe Olise Berg

Kategori

Nyheter

Publisert

16.11.2023

Sist oppdatert

23.11.2023 12:52

200-årsfeiring for Bergens Indremisjon og Divisi i Betlehem helgen 25.-26.november

Sett av helgen 25.-26.november i kalenderen. Bergens Indremisjon og koret Divisi fyller henholdsvis 160 år og 40 år i år og vi vil markere dette med flere arrangement i Betlehem i november.

Hovedmarkeringen blir 25. og 26.november med konsert på lørdag og festgudstjeneste med jubileumskake på søndag og et jubileumspreget Sammen i sangen fra kl. 17.00.

Det hele startet med barnekorfestival søndag 5.november med Bjarte Leithaug hvor inviterte kor fra Bergen og omegn var med sammen med vårt eget barnekor Bibalo.

-Vi har tenkt å ikke fokusere så mye på historien som vi gjorde på 150 årsjubileet, men legge vekt på fremtiden forteller Marit Mulelid i jubileumskomiteen til Sambåndet.

Lysfesten

Jubileumshelgen 25.-26.november starter bokstavelig talt med et brak. Vårt jubileumskor fra barnekorfestivalen skal delta på scenen på Lysfesten lørdagen fra kl.16.00. Det blir en stor opplevelse å se barna synge «Tenn et lite lys» sammen med Bjarte Leithaug og være forsangere på julesangene. Lysfesten avsluttes som kjent når rakettene på Lille Lungårdsvann sendes opp i kveldsmørket ca kl. 17.00. Dette blir spektakulært.

Konsert med Solveig Leithaug

Men lørdagskvelden er bare så vidt startet. Kl.19.00 blir det konsert med Solveig Leithaug, divisi og musikerne Øystein Folkedal, Andreas Skorpe Sjøen, Magne Thormodsæter og Trygve Hellesen. Dette blir en flott musikalsk opplevelse.

Du kan kjøpe billetter til konserten på lørdag her.

Festgudstjeneste

Dagen etter, søndag kl.14.30 (merk tiden) er det festgudstjeneste i Betlehem. Taleren kommer helt fra USA, pastor David Foss fra Bethel Lutheran Church som noen av våre medlemmer kjenner fra tiden som elever på Hillcrest. Divisi og Solveig Leithaug blir også med. Det blir anledning til å gi en god jubileumsgave til Bergens Indremisjon og det blir eget opplegg for barna under gudstjenesten.

Jubileumskake og Sammen i sangen

Etter gudstjenesten blir det servering av jubileumskake og kaffe, før vi fra kl.17.00 skal fortsette festen med å synge sammen til Guds ære i arrangementet Sammen i sangen. Da blir Marianne Juvik Sæbø, Terje Kleppe og Mannskor fra Søreide med i tillegg til divisi og Solveig Leithaug.

Ta gjerne med noen til arrangementene på lørdag og søndag. Sett av hele helgen og bli med på feiringen!

Billetter til konserten med Solveig Leithaug og divisi kan kjøpes via checkin.no eller ved inngangen. Sjekk også vår nettside betlehem.no om konserten.

Program jubileumshelgen:

Lørdag 25.november:

kl.16.00-17.00: Barnekoret fra Barnekorfestivalen deltar på Lysfesten
kl.19.00: Konsert med Solveig Leithaug og Divisi

Søndag 26.november

kl.14.30: (NB! merk tidspunktet)
Festgudstjeneste:
Taler, pastor David Foss fra Bethel Lutheran Church. Hillcrest Minnesota, USA.
Sang, Divisi. Solveig Leithaug
Barneopplegg
Jubileumskollekt

Jubileumskake og kaffe

kl.17.00: Sammen i sangen - til Guds ære
Divisi
Marianne Juvik Sæbø
Terje Kleppe
Mannskoret fra Søreide
Solveig Leithaug

Les også