Kvinnenes Internasjonale Bønnedag i Betlehem

av

Kategori

Nyheter

Publisert

12.2.2023

Sist oppdatert

6.3.2023 9:29

Velkommen til tverrkirkelig bønnemøte i Betlehem fredag 3.mars.

Program:

Tema: "Jeg har hørt om deres tro"

Taler: Unndis Bergås
Sang: Lilly og Trygve Tofting
Enkel bevertning
Alle kvinner er hjertelig velkommen!

Kollekt til årets prosjekt er Prosjekt Taiwan og Prosjekt Esther
Vipps: 774718 (merk med KIB i meldingsfeltet)

Historien bak markeringen
Kvinnens internasjonale bønnedag ble startet av kvinner i USA i 1887. Bakgrunnen var nøden de så blant immigranter og etterkommere av slaver. Kvinner fra ulike kirkesamfunn samlet seg om en felles bønnedag for disse. Noen år senere ble det satt fokus også på de globale utfordringene.

Økt forståelse og støtte
I dag har bønnedagen komiteer i mer enn 170 land og regioner. Kvinnenes internasjonale bønnedag ønsker å knytte ulike tradisjoner sammen i et tettere fellesskap, så de får økt forståelse for hverandre og bedre kan hjelpe og støtte hverandre gjennom bønn.
På den internasjonale bønnedagen ønsker kvinner verden over å stadfeste sin tro på Jesus Kristus og dele håp og bekymringer, gleder og sorger med hverandre.

Årets tema
Årets tema for bønnedagen er «Jeg har hørt om deres tro», og programmet for gudtjenesten/samlingen er laget av kvinner fra Taiwan. Kollekten i år går til: Støtte til arbeid blant kvinnelige immigranter, og støtte til utdanning og livshjelp for sårbare alenemødre på Taiwan. Samt prosjekt Ester i Kamerun.


Arrangør: Det Norske Bibelselskap og Kvinnenes Internasjonale bønnedag

Bønnedagen er et internasjonalt økumenisk prosjekt. Kvinnenes internasjonale arbeid i Norge ledes av en nasjonal komite som oppnevnes av Norges Kristne Råd. Norges Kristne Råd og Det Norske Bibelselskap bistår komiteen med ulike sekretariatsoppgaver.

Les også