Reisebrev konfirmanttur til Israel

av

Mildrid Brekke

Kategori

På hjertet

Publisert

27.3.2023

Sist oppdatert

28.3.2023 9:54

Reisebrev fra Mildrid Brekke, konfirmantleder i Bergens Indremisjon

Turen til Israel i vinterferien har vært en utrolig spesiell og innholdsrik reise. Vi var en flokk på 33 personer fra Betlehem, årets og fjorårets konfirmanter, samt foresatte og ledere. På turen besøke vi sentrale byer og steder som vi kan lese om i Bibelen.

Det å få gå i Jesu fotspor og høre fortellinger fra Bibelen mens vi samtidig var tilstede gjorde sterke inntrykk. Om jeg skal være kortfattet er det spesielt to opplevelser som gjorde sterke inntrykk på både meg og de andre deltakerne. Det første er turen til Jordanelven som er Jesu dåpssted. I seg selv er det unikt å få se stedet hvor Jesus lot seg døpe av Johannes, men det var også en annen grunn til at dette stedet ble helt spesielt for oss. Grunnen var fordi at tre av ungdommene på turen ønsket å bli døpt i Jordanelven. Det ble holdt en fantastisk gudstjeneste, som bidro til å sette fokus på årsaken til at vi var i Israel. Det aller viktigste er å dra mennesker nærmere Jesus, noe vi var så heldig å få være vitne til. Det kommer jeg aldri til å glemme. Det andre som gjorde sterkt inntrykk på meg var turen til Gordons Golgata. Flere av stedene vi besøkte var flotte kirker. Gordons Golgata var annerledes fordi det var en hage hvor vi hørte nydelig lovsang fra alle mulige språk. Det var et gledessted for det viktigste budskapet vi har, nemlig at Jesus har stått opp. Der hadde vi nattverd, lovsang og alenetid til å være i Jesu hage.

Dag 1: Fra Natanya til Tiberias (søndag)

Reisen fra Natanya til Tiberias var den første skikkelige dagen sett bort ifra reisedagene og var en dag med en rekke opplevelser. Vi kjørte langs kysten hvor historiske Cæsarea ved havet var første stopp. Deretter kjørte vi videre til Karmelfjellet, byene Haifa og Nasaret. Vi stoppet så ved utsikten over fjellet hvor Jesus ble forsøkt kastet utenfor. Dagen var svært innholdsrik og spennende med bibellesing de ulike stedene. Vi ankom den kvelden hotellet vi bodde på i Tiberias.

Dag 2: Tiberias og opplevelser rundt Genesaret-sjøen (mandag)

Dag 2 inneholdt å besøke steder hvor Jesus hadde utført mirakler og holdt kjente prekener, som blant annet Bergprekenen. Vi besøkte Saligprisningens berg, Peters fiskeplass, fikk en båttur på Genesaret-sjøen og besøkte byen Kapernaum.

Dag 3: Fra Tiberias til beduinleiren (tirsdag)

Den tredje dagen var det mer fokus på opplevelser, og startet med at vi badet i de varme kildene i Sachne. Vi dro så videre til byen Jeriko, etterfulgt av Jordanelven som er Jesu dåpssted. Ved Jordanelven hadde vi en fantastisk gudstjeneste hvor tre av ungdommene lot seg døpe. Det ble en spesiell opplevelse for oss alle. Vi kjørte et lite stykke og kom da til Dødehavet. Etterpå dro vi til beduinleiren nær Masada som ble en rik kulturell opplevelse.

Dag 4: Fra beduinleir til Jerusalem (onsdag)

Før vi reiste fra beduinleiren fikk vi alle mulighet til å ri på kameler. Videre gikk turen til Masada og et lite stopp ved Qumran for å se hvor Dødehavsrullene hadde blitt funnet. Vi kjørte så til Jesu fødeby, Betlehem, og fikk besøke hyrdemarken og Fødselskirken. På kvelden ankom vi hotellet i Jerusalem.

Dag 5: Jerusalem (torsdag)

Første dagen i Jerusalem startet med en tur til Oljeberget og en gåtur ned til gamlebyen med noen stopp i Gråtekirken, Getsemanehagen og Alle nasjoners kirke. I gamlebyen gikk vi Via Dolora, innom Gravkirken og endte ved Klagemuren.

Dag 6: Jerusalem (Fredag)

Denne dagen dro vi til holocaustmuseet Yad Vashem som er det offisielle minnesmerket for jøder som ble drept under holocaust. Det gjorde sterke inntrykk, noe vi hadde fokus på i bønn og samtale senere den kvelden. Rett før sabbaten startet fredags ettermiddag tok vi en kjøretur gjennom  Mea She´arim som er nabolaget til ultraortodokse jøder.

Dag 7: Sabbat i Jerusalem (lørdag)

Dag 6 var det sabbat og en betydelig roligere dag i programmet. Det startet med en tur til Gordons Golgata på dagtid, etterfulgt av en gudstjeneste i en messiansk kirke på kvelden.

Dag 8: Hjemreise

Søndag 5 mars var dagen for hjemreise og inntrykkene var mange.

Jeg er utrolig takknemlig for at turen ble gjennomført og for all forbønn og støtte vi har fått til å kunne reise. Gud var med før og under reisen, og jeg håper dere fortsatt vil be for de unges tro etter en slik reise. Jeg håper og tror at turen har betydning for ungdommers trosliv, noe som er det viktigste vi driver med. Fortsett å be for dem. Be om at de må bli bevart, føre andre nærmere Jesus og at de finner glede og kjærlighet i Jesus og det kristne fellesskapet.

 

Les også