Suksess med kristentoget på 17.mai

av

Kategori

Vårt Liv

Publisert

7.6.2023

Sist oppdatert

7.6.2023 8:29

Kristentoget i årets 17.mai prosesjon ble en suksess. Opp mot 150 mennesker deltok i toget på det meste.

Deltakerne ropte ut og bidrog sterkt med å formidle til Bergen at Jesus elsker de. Kristentoget besto av mennesker fra flere generasjoner og flere menigheter, alle giret på heise flagget og vise hvem de hører til.

God respons

Det manglet heller ikke respons fra tilskuerne som sang hjertelig med fra siden.

Underveis i prosesjonen ble det delt ut over 1000 kjærligheter med bibelvers på til stor begeistring for de yngre tilskuerne.

Mange har bidratt

-Det har vært mange hender som har deltatt i planleggingen for at dette kunne gjennomføres, foreller Helene Yndestad. Hun hadde ansvar for planleggingen av Betlehems bidrag i hovedprosesjonen. Hun legger til at hun ikke kunne ha gjort dette uten all den gode hjelpen fra kontoret og alle andre som har bidratt.

Band fra YA med Benjamin Mulelid i spissen ledet toget med sang og musikk fra lasteplanet forteller hun videre, og legger til at de var også velsignet med dyktige teknikere som gjorde at man kunne gjennomføre dette.

Også i år var det sjåfør Geir Yndestad som førte «kristentoget» trygt gjennom Bergens gater.

Økumenisk arrangement

-17.mai har alltid betydd mye for meg. Det har spesielt vært godt å være med i Bergens Indremisjon sin prosesjon de siste årene og proklamere min tro på Jesus sammen med andre, forteller Helene videre.

Bergens Indremisjon ønsker i årene fremover å tydeliggjøre at Betlehems deltakelse i prosesjonen på 17.mai er økumenisk og skal være noe som alle kristne i Bergen uansett menighetstilhørighet kan delta på.

Les også