Tre nye boktips fra Bergen Kristne Bokhandel

av

Kategori

Boktips fra BKB

Publisert

20.2.2023

Sist oppdatert

20.2.2023 20:40

Trosreiser

Espen Ottosen og Victoria Bø

«Trosreiser. Fortellinger og funderinger om veien, sannheten og livet» er skrevet av Espen Ottosen og Victoria Bø, og forteller 11 spennende fortellinger om ulike mennesker sine trosreiser – fra Augustin på 300-tallet til historier fra vår tid. Vi mennesker opplever vår reise gjennom livet ulikt. Det gjelder også for trosreisen – som kan inneholde alt fra tvil og skuffelse over Gud, til sterke bønnesvar eller en helt ny livsretning.

I Trosreiser vil du bli inspirert og utfordret av en rekke menneskers livsfortellinger. Visste du at en av historiens mest kjente kirkefedre i årevis var med i en sekt? Eller at C.S. Lewis hadde en medfødt skade som gjorde ham til forfatter? Har du hørt om Phan Thi Kim Phúc? Kanskje ikke, men du har ganske sikkert sett det rystende bildet av henne.

Dette er en bok for deg som søker etter Gud, for deg som allerede tror og for deg som har flere spørsmål enn svar. Her møter du levd liv, relevante refleksjoner og viktige utfordringer

Livet i Guds rike - Hva sier Bibelen

Sigurd Grindheim

«Livet i Guds rike – Hva sier Bibelen?» er skrevet av Sigurd Grindheim, professor i KRLE ved Høgskulen på Vestlandet. Han har vært misjonær, pastor, journalist, bibeloversetter og lærer ved teologiske institusjoner i Norge, USA og Etiopia. «Grindheim skriver friskt og lett om store og viktige spørsmål, og det merkes at han er en fagmann som kjenner hver busk og stein i det vidstrakte landskapet han utfolder. Han argumenterer for sin forståelse i tett dialog med de store navnene innen bibelforskningen, og personlig hadde jeg stor glede av at hvert kapittel avsluttes med en presentasjon og vurdering av noen av de viktigste forskningsbidragene. Grindheim klarer å beholde fagligheten samtidig som han evner å skrive oppbyggelig, livsnært, og gi leseren nye innsikter i kjente og kjære bibeltekster. Det er fint å få en slik systematisert framstilling på norsk, som samtidig er så aktuell og rettet inn mot liv og hverdag. Jeg vil på det varmeste anbefale denne boka.» - Knut Kåre Kirkholm, Fjellhaug internasjonale Høgskole

Mongolia - Mulighetenes land

Inger Rismyhr

«Mongolia – Mulighetenes land» er skrevet av Inger Rismyhr og forteller den spennende historien om Misjonssambandets arbeid i Mongolia. I november 1991 befinner Egil Grandhagen seg i London − foran en stabel med arkivmapper, avisutklipp og bøker. Han blir oppmerksom på et intervju med helseministeren i Mongolia: «Landet mitt har desperat behov for hjelp til helsearbeidet, og vi kan gjerne ta imot også kristne fagfolk.» Grandhagen handler raskt, snart har han utarbeidet en rapport for Misjonssambandets hovedstyre. Rapporten peker på nye muligheter for å sende fagfolk til Sentral-Asia, og at Mongolia virker mest interessant − landet er et av de minst nådde med evangeliet. Hovedstyret ber Grandhagen følge opp saken.

Mongolia − mulighetenes land bygger på artikler fra Utsyn 1994−2019. Boka gir innblikk i Mongolias unike historie, og viser hvordan Sovjetunionens fall åpnet for nytekning, vekst og framgang. Denne spennende presentasjonen gir innsyn i et bistandsarbeid som Mongolias myndigheter inviterte til og la til rette for − og om evangeliseringsarbeidet som fulgte i kjølvannet. I boka deler mongoler fra eget liv. De vitner om harde kår, men også om muligheter og endringsvilje som har åpnet for nye framtidsutsikter.

Les også